Telefoonnummer: +31 (0) 20 575 4010| maandag 23 oktober 2017
Citigate logo
Citigate logo
headerbar nieuws

Mijn stage bij het Media Intelligence team van Citigate First Financial

Mijn naam is Kevin van Geest en ik ben derdejaars Communicatie-student aan de Hogeschool van Amsterdam. Vorig jaar zocht ik voor mijn opleiding een beroepsoriënterende stage. Mijn zoektocht naar een stageplek eindigde bij Citigate First Financial. Van november 2015 tot maart 2016 liep ik hier 10 weken stage. Nadat ik mijn stage succesvol afsloot, groeide ik door tot de functie Junior Media Analyst.

Nu, een jaar later, doe ik dat nog met veel plezier. Het is ten slotte een mooie manier om bij te verdienen, te studeren en tegelijkertijd relevante werkervaring op te doen.

Mijn werkzaamheden bij Citgate

Ik werkte als stagiair op de Media Intelligence-afdeling, die uit ongeveer 12 mensen bestaat. Media Intelligence Director Chris Bout was mijn praktijkbegeleider. De kerntaak van het team is om alle (inter)nationale media te monitoren, om relevante berichtgeving te filteren en om die informatie op kernachtige wijze uit te zetten bij de klanten van Citigate. Daarmee bewaken we de reputatie van Nederlandse en buitenlandse ondernemingen.

Wat ik heb geleerd

Stagelopen bij Citigate heeft mij veel geleerd. Ik heb relevante kennis opgedaan over het nationale en internationale medialandschap. Relevante berichtgeving kan uit alle hoeken van het medialandschap komen, van The Wall Street Journal tot Twitter of Klacht.nl.

Door het brede klantenspectrum leerde ik over de meest uiteenlopende onderwerpen, van economie en politiek tot ontwikkelingen in de retailsector. Ik merk dat ik beter op de hoogte ben van wat er in de wereld gebeurt en heb er mijn eigen mening over ontwikkeld.

Daarnaast zijn mijn Engelse en Nederlandse schriftelijke vaardigheden enorm vooruitgegaan. Toen ik bij Citigate begon was mijn taal prima. Ik maakte weinig spelfouten en had een redelijke woordenschat. Na mijn stage bij Citigate begrijp ik wat een taper tantrum behelst en wat wordt bedoeld met Basel IV.

Sommige klanten willen al een uur nadat je op kantoor bent de eerste coverage overviews in hun inbox hebben. Dat levert soms veel druk op. Met de hulp van mijn collega’s heb ik geleerd dat het altijd goed komt. Ik heb leren omgaan met die druk en wat betreft kwaliteit en snelheid van mijn schrijfwerk enorme stappen gemaakt.

Over Citigate First Financial

Citigate First Financial is al bijna 25 jaar hét bureau voor corporate en financiële communicatie in Nederland. Wij zijn een ambitieuze organisatie waarin een hecht team van circa 30 professionals nauw samenwerkt. Onze collega’s zijn communicatief, sociaal en ambitieus, en niet bang om hun mening of ideeën met elkaar te delen.

De focus van Citigate ligt op het adviseren en ondersteunen van (beursgenoteerde) bedrijven bij het managen van hun reputatie. We hebben een sterk track record, gebaseerd op jarenlange ervaring. Wij werken bijvoorbeeld voor een groot aantal bedrijven in de Nederlandse AEX-index. Daarnaast is Citigate sinds begin 2014 op pro bono basis als trotse partner en fan betrokken bij The Ocean Cleanup.

Wil je ook een beroepsoriënterende stage lopen bij Citigate First Financial? Stuur dan je CV en motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

 

Contactinformatie

James Wattstraat 100
1097 DM Amsterdam

Tel: +31 (0) 20 575 4010
Mail: info@cffcommunications.nl 

Meer contactinfo

24/7 bereikbaar

Tijdens kantooruren:
Tel: +31 (0) 20 575 4010

Buiten kantooruren:
Tel: +31 (0) 6 5026 1626
Tel: +31 (0) 6 5099 9343

Laatste Tweet

CFF Communications

RT @GerbenSegboer: Great to read that new generations are (re)discovering the joys of good news coverage! https://t.co/3Rgw3J7bZ8

3 hours, 4 minutes ago Reply Retweet Favorite