Nieuws

10 jun 2024

CFF ondersteunt The Ocean Cleanup ook in Bangkok

Eind maart 2024 verzorgde CFF Communications de communicatie voor The Ocean Cleanup rond de onthulling van Interceptor 019 in Bangkok. Collega’s Niels Broekhof en Frédérique van Gijn waren verantwoordelijk voor de ontvangst van internationale media.

CFF is er trots op al vanaf het prille begin The Ocean Cleanup bij te staan, waarbij we onder andere wereldwijd de relaties met de media managen. Onder leiding van de jonge visionair Boyan Slat is de organisatie inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd opererende non-profit organisatie die actief is in Zuid- en Midden-Amerika, Azië, Canada en de VS. De organisatie zet in op zowel het verwijderen van oud plastic uit de oceanen, als het voorkomen dat daar via rivieren nog meer plastic bijkomt. De combinatie van deze twee routes heeft er inmiddels toe geleid dat ruim 9 miljoen kilo plastic uit het water is gevist. The Ocean Cleanup heeft als doel om vóór 2040 90% van al het drijvende plastic uit de oceanen te verwijderen.

Door de aantrekkingskracht van het initiatief trekt The Ocean Cleanup wereldwijd aandacht van media. CFF Communications helpt The Ocean Cleanup bij de interactie met deze nieuwszenders, dagbladen, influencers en onderzoeksjournalisten.

Inmiddels zijn wereldwijd 15 Interceptors actief op strategische locaties in vervuilende rivieren. De Interceptors werken op verschillende manieren, afgestemd op de lokale situatie. Zo is in Guatemala een Interceptor barricade geplaats die al het plastic dat door de rivier stroomt onderschept, terwijl dit niet mogelijk is een rivier waar veel vaarverkeer passeert. Dit laatste geldt voor de Chao Phraya Rivier in Bangkok, Thailand, waarin maart 2024 de 15e Interceptor werd onthuld. De Interceptor 019 heeft een locatie aan de rand van de rivier gekregen, waardoor het vaarverkeer kan blijven passeren.

admin_casumedia