Telefoonnummer: +31 (0) 20 575 4010| dinsdag 11 december 2018
Citigate logo
Citigate logo
headerbar nieuws

9de Seminar Jaarvergadering Allen & Overy and CFF Communications – 27 November 2018

Joyce Leemrijse, Partner en Notaris Allen & Overy en Uneke Dekkers, Managing Director CFF Communications

Met gastsprekers:

Monique Donders, Country Manager BlackRock Nederland en lid van het EMEA Executive Committee  

Dorothee van Vredenburch, tot 1 oktober 2018 lid Management Board NN Group, verantwoordelijk voor o.a. HR en Corporate Relations

Human Capital as an investment consideration

De trend dat beleggers en investeerders niet langer tevreden zijn met alleen financieel rendement heeft de afgelopen paar jaar een vlucht genomen. Ondernemingen moeten laten zien welke bijdrage ze leveren aan de samenleving en aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Ofwel: wat hun purpose is. In goed Nederlands: hun hogere doel, hun roeping. De tijden dat een beursgenoteerd bedrijf tevreden kon zijn als het voldoende winst maakt om zijn werknemers een goed salaris te betalen en aandeelhouders een stabiel dividend uitkeerde zijn voorbij.

Larry Fink, oprichter en bestuursvoorzitter van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, schreef begin dit jaar:

Without a sense of purpose, no company, either public or private, can achieve its full potential. It will ultimately lose the license to operate from key stakeholders. It will succumb to short-term pressures to distribute earnings […]

Lees meer

Erken het conflict en focus op de oplossing

Welke communicatiestrategie hanteert een bedrijf wanneer het te maken heeft met een gevoelige fusie of overname? In een gesprek tussen CFF-directeur Geert Pielage en Wulf Meinel, de CEO van de zojuist gefuseerde nieuwe organisatie Frasers Property Europe, wordt duidelijk hoe het spel wordt gespeeld.

Lees verder op mena.nl (M&A Magazine 03 2018, blz. 58-60)

Lees meer

From Investor Relations to Investor Engagement….

by Uneke Dekkers

Since the financial crisis ten years ago, passive or index investing has grown in popularity. Although the European market for ETFs still lags behind the US, assets in European-listed ETFs reached more than $800 billion in 2017, according to data provider ETFGI.

The reasons for this growing popularity are well-publicized: fees are lower and active managers often fail to beat their benchmarks in any given year, let alone three to five years in a row.

Lees meer

Op 8 september is het zover! The Ocean Cleanup laat System 001 te water

CFF The Ocean Cleanup

"If you’re going to San Francisco..."

Nu 5 jaar geleden stapt de 19-jarige Boyan Slat aan de rand van Amsterdam ons kantoor binnen. Wat begon als een profielwerkstuk en vorm krijgt in een TEDx Talk is in de winter van 2013 uitgewerkt tot een volwaardige business case. Het plan maakt grote indruk op ons, maar mist nog de aandacht die het tot een succes kan maken. Begin 2014 is The Ocean Cleanup voor de buitenstaander niet meer dan een website met daarop de mededeling dat er niet wordt ingegaan op mediaverzoeken totdat de resultaten van zijn haalbaarheidsstudie er zijn. Voor ons ligt een geweldig verhaal op zoek naar de juiste toon.

Lees meer

Reputatie als randvoorwaarde voor rendement

Nu een groter deel van de arbeidsplaatsen wordt ingevuld door millennials is het voor bedrijven steeds gebruikelijker om niet alleen actief aan de maatschappij uit te leggen waar zij mee bezig zijn, maar ook hoe zij bijdragen aan een betere maatschappij op een manier die verder gaat dan alleen aandeelhouderswaarde.Een goed rendement is voor pensioengerechtigden, polishouders en eindbeleggers een gerechtvaardigde doelstelling. Maar bovenop het behalen van voldoende rendement moeten bedrijven in toenemende mate met antwoorden komen op vragen als: hoe willen jullie de wereld achterlaten voor de volgende generaties en hoe dragen jullie daaraan bij? Wat vinden jullie naast geld verdienen belangrijk? Hoe kan ik als jonge werknemer daar een rol in spelen? Ook aandeelhouders willen niet alleen rendement, maar ook antwoord op dergelijke vragen.

Leer verder op www.mena.nl

Stefan Simons versterkt CFF Communications als director

Amsterdam, 9 maart 2018 – CFF Communications, marktleidend adviesbureau op het gebied van corporate en financiële communicatie, versterkt zich met de aanstelling van Stefan Simons als director.

Lees meer

ING Group, a.s.r. en ForFarmers winnaars Dutch IR Awards 2018

Amsterdam, 12  januari 2018 – De Nederlandse Vereniging voor Investor Relations (NEVIR) heeft gisteravond de winnaars van de Dutch IR Awards 2018 bekend gemaakt. Het was het elfde jaar op rij dat deze prijzen werden uitgereikt aan in Nederland genoteerde ondernemingen en professionals die uitblinken in Investor Relations. Tijdens de jaarlijkse award avond werden prijzen uitgereikt voor ‘Beste Onderneming’ op het gebied van Investor Relations en ‘Beste IR professional’.

Lees meer

CFF Communications – Een blik achter de schermen #5

Een nieuwe naam, een nieuw jaar, een nieuw overzicht met ons laatste nieuws en de nieuwste klantencases! 

Neem voor deze blik achter de schermen een kijkje op ons Engelstalige blog. Daar lees je meer over de Nederlander van het jaar en de vele stakeholders die betrokken zijn bij een fusie of overname.

 

Vertel je eigen verhaal

Wie herkent de financial van 25 jaar geleden nog terug? Zowel intern als extern is de rol van finance sterk veranderd.

Gepubliceerd als column in het CFO Magazine, editie 2 2017 - De CFO is allang geen boekhouder meer, de analist allang geen spreadsheetvreter en de belegger allang niet louter geïnteresseerd in de cijfers. De ‘harde’ financial kijkt niet enkel naar de cijfers in de jaarrekening, maar juist ook naar de toelichting op de jaarrekening, het ‘zachte’ deel dat het verhaal achter de cijfers vertelt. Zo heeft duurzaam beleggen in Europa een vlucht genomen en is het normaal dat pensioenfondsen en andere institutionele beleggers bedrijven en management onder druk zetten openheid te geven over uiteenlopende zaken, van duurzaamheid in de keten tot (gender)diversiteit in de boardroom.

Lees meer

Nominaties Dutch IR Awards 2018

De Nederlandse Vereniging voor Investor Relations (NEVIR) maakt vandaag de nominaties bekend voor de Dutch IR Awards 2018. De awards worden op 11 januari 2018 uitgereikt aan Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen en professionals die uitblinken in Investor Relations.

 

Lees meer

Contactinformatie

James Wattstraat 100
1097 DM Amsterdam

Tel: +31 (0) 20 575 4010
Mail: info@cffcommunications.nl 

Meer contactinfo

24/7 bereikbaar

Tijdens kantooruren:
Tel: +31 (0) 20 575 4010

Buiten kantooruren:
Tel: +31 (0) 6 5026 1626
Tel: +31 (0) 6 5099 9343

Laatste Tweet

CFF Communications

🎄 Kerstsfeer bij CFF. #cffcomms #merrylittlechristmas https://t.co/u1G8f166nq

12 hours, 51 minutes ago Reply Retweet Favorite