Telefoonnummer: +31 (0) 20 575 4010| dinsdag 11 december 2018
Citigate logo
Citigate logo
headerbar nieuws

Op 8 september is het zover! The Ocean Cleanup laat System 001 te water

"If you’re going to San Francisco..."

Nu 5 jaar geleden stapt de 19-jarige Boyan Slat aan de rand van Amsterdam ons kantoor binnen. Wat begon als een profielwerkstuk en vorm krijgt in een TEDx Talk is in de winter van 2013 uitgewerkt tot een volwaardige business case. Het plan maakt grote indruk op ons, maar mist nog de aandacht die het tot een succes kan maken. Begin 2014 is The Ocean Cleanup voor de buitenstaander niet meer dan een website met daarop de mededeling dat er niet wordt ingegaan op mediaverzoeken totdat de resultaten van zijn haalbaarheidsstudie er zijn. Voor ons ligt een geweldig verhaal op zoek naar de juiste toon.

Voor het uitdragen van dit verhaal adviseren wij Boyan vertrouwde grond te kiezen. Voortbouwen op het succes van de TEDx Talk in de stad waar het begon: Delft. Boyan overtuigt ons echter dat het groter kan. Het opruimen van de wereldzeeën verdient het grootste podium. Een half jaar later, op 3 juni 2014, start de uitrol van een wereldwijde pr-campagne. Vanaf Broadway, New York maken we de resultaten van een jaar onderzoek bekend: The Ocean Cleanup is realiseerbaar en op zoek naar financiering.

De steun is overweldigend en de wereld wordt bereikt. Met donaties uit 66 landen wordt binnen honderd dagen 2,2 miljoen dollar opgehaald. Het idee, dat op vakantie werd uitgetekend op een servetje heeft nu de middelen om in praktijk te worden gebracht. En de erkenning komt niet alleen van donateurs. In november 2014 ontvangt Boyan van het milieuprogramma van de Verenigde Naties de Champions of the Earth prijs. Nog geen maand later nemen Claire en Vivian namens CFF Communications de European Excellence Award in ontvangst voor beste PR-campagne in de categorie Ecology & Environment. 

 

launch trajectory system001

In de jaren die volgen neemt The Ocean Cleanup een grote vlucht. In 2015 kondigen we de Mega Expedition aan, de grootste onderzoeksexpeditie naar plasticvervuiling in de oceaan ooit. En ook de aandacht voor de Aerial Expedition, het eerste echte prototype dat in de Noordzee komt te liggen, en de resultaten van een jarenlange studie naar het plastic probleem maken The Ocean Cleanup een project van internationale allure. Via BBC, CNN en een golf van enthousiasme op social media bereikt het verhaal huiskamers over de hele wereld.  


Nu, bijna 5 jaar nadat Boyan zijn plan aan ons presenteerde, wordt The Ocean Cleanup werkelijkheid. Het eerste opruimsysteem wordt naar open zee gebracht. We hebben natuurlijk het belangrijkste moment nog voor de boeg, maar er zijn al grote successen te vieren. In 2012 betoogt Boyan tijdens zijn TEDx Talk dat het opruimen van plastic afval slechts een deel van de oplossing is. De vervuiling moet worden erkend als mondiaal probleem, er moet meer bewustwording ontstaan en de industrie moet meedenken over oplossingen.

180827 Stabilizers Assembly and Fully Launched System 25

Mede dankzij The Ocean Cleanup staat plasticvervuiling nu hoog op de politieke agenda. Recycling wordt gezien als plicht, multinationals nemen stap voor stap meer verantwoordelijkheid en ook burgers zoeken massaal naar oplossingen om plastic gebruik te verminderen. The Ocean Cleanup laat zien dat geen probleem te groot is om aan te pakken. Het laat zien dat een idee van een middelbare scholier, wereldleiders in beweging kan brengen en kan leiden tot een oplossing van wereldformaat. We zijn ontzettend trots dat we als bureau elke dag weer een bijdrage mogen leveren aan het succes van deze bijzondere missie. Maar we zijn er nog niet. Met de lancering van System 001 zetten we dit weekend de eerste stap naar een schonere oceaan.

Je kan de lancering van System 001 in San Francisco op zaterdag 8 september live volgen. Klik hier voor de livestream.

 

Contactinformatie

James Wattstraat 100
1097 DM Amsterdam

Tel: +31 (0) 20 575 4010
Mail: info@cffcommunications.nl 

Meer contactinfo

24/7 bereikbaar

Tijdens kantooruren:
Tel: +31 (0) 20 575 4010

Buiten kantooruren:
Tel: +31 (0) 6 5026 1626
Tel: +31 (0) 6 5099 9343

Laatste Tweet

CFF Communications

🎄 Kerstsfeer bij CFF. #cffcomms #merrylittlechristmas https://t.co/u1G8f166nq

12 hours, 5 minutes ago Reply Retweet Favorite